Άρτα: Έχετε άπειρους λόγους να την επισκεφτείτε και το ιστορικό Γιοφύρι είναι ο πρώτος!

Άρτα: Έχετε άπειρους λόγους να την επισκεφτείτε και το ιστορικό Γιοφύρι είναι ο πρώτος!

Άρτα: Στο άκουσμα του ονόματός της 10 στους 10 σκέφτονται αμέσως το ιστορικό Γιοφύρι της, όμως είναι αλήθεια ότι εκτός από το παγκοσμίου φήμης μνημείο της, υπάρχουν ουκ ολίγοι επιπλέον λόγοι για να την επισκεφτείτε…

Προφανώς και μια επίσκεψη στην Άρτα ξεκινά απ’ το Γιοφύρι που «ολημερίς το κτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν». Η ιστορία της πόλης και ο διάσημος θρύλος που θέλει τον πρωτομάστορα να θυσιάζει τη σύζυγό του στα θεμέλια του γεφυριού για να κατορθώσει να ολοκληρώσει το έργο, θα σας καθηλώσει…

Το Γιοφύρι της Αρτας

Πέρα, όμως, απ’ το σημείο «κατατεθέν» της Άρτας, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει τα δεκάδες βυζαντινά Μνημεία και ναούς, χτισμένα από πέτρα, με την Παναγία την Παρηγορήτισσα να δεσπόζει επιβλητική.

panagia_parigoritisa.jpg
Παναγία Παρηγορήτισσα

Κτισμένη στα τέλη του 13ου μ.Χ αιώνα θα τη βρείτε στη δυτική πλευρά του λόγου της Περάνθης. Πρόκειται για ένα αξιοθαύμαστο μνημείο της βυζαντινής περιόδου, αφιερωμένο στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Τι άλλο μπορείτε να απολαύσετε στην Άρτα κατά το διάστημα της παρουσίας σας στην πόλη;

Το Κάστρο της Άρτας

Χτίστηκε σε τρεις περιόδους: το 13ο αιώνα, το 14ο αιώνα και τέλος κατά τη διάρκεια της οθωμανικής κατοχής, όταν το μνημείο πήρε τη σημερινή του μορφή. Κάποια χαρακτηριστικά του κτίσματος αποκαλύπτουν ότι ίσως κλήθηκαν Ενετοί μηχανικοί από τους Οθωμανούς κατακτητές για την ενίσχυση της οχύρωσης κατά την τελευταία περίοδο κατασκευής του έργου.

Το Κάστρο της Αρτας

Την αρχαία Αμβρακία

Η Αμβρακία ήταν μία από τις ισχυρότερες αποικίες των Κορινθίων στη δυτική Ελλάδα και αυτό ώθησε τους κατοίκους της στην οχύρωση της πόλης για την προστασία της. Άλλωστε ο λοφίσκος στον οποίο είναι κτισμένο το τείχος θεωρήθηκε στρατηγική θέση ήδη από τουςαρχαίους χρόνους.

Aρχαία Αμβρακία

Την ορεινή Αρτα

Η ορεινή Άρτα αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει κάθε είδους δραστηριότητα: πεζοπορία, εκτός δρόμου τρέξιμο, κατάβαση με raft και kayak στον Άραχθο, ιππασία, ποδηλασία, αναρρίχηση, ορειβασία, ορειβατικό σκι, river trekking, και πολλά άλλα.

Ορεινή Άρτα

Πηγή: restarttourism.gr

Διαβάστε επίσης:

Ταξιδεύετε στην Κύπρο; Τέλος το Cyprus Flight Pass από 18 Απριλίου

Πάσχα στην αρχοντική Σύρο: Γιατί να ταξιδέψετε φέτος στο νησί

Πανάκριβο το ταξίδι στο χωριό για το Πάσχα – Πόσο θα κοστίσει για μια μέση οικογένεια

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Πηγή: newsbomb.gr