Η επιλογή της σαμπάνιας εξαρτάται από το προσωπικό γούστο του καθενός. Είναι σημαντικό να την σερβίρετε κρύα, γύρω στους 12°C, χωρίς να προσθέσετε παγάκια στο ποτήρι, καθώς αυτό δεν είναι στυλάτο. Ο καλύτερος τρόπος σερβιρίσματος είναι με τη χρήση μιας σαμπανιέρας γεμάτης πάγο. Όταν ανοίγετε τη σαμπάνια, μην τυλίξετε τη μπουκάλι σε πετσέτα – αυτό προέρχεται από τη συνήθεια των νυχτερινών κέντρων που προσπαθούσαν να κρύψουν την ετικέτα. Αν έχετε τίποτα να κρύψετε από τους φίλους σας, απλώς σκουπίστε τη μπουκάλι για να μην τρέχουν τα νερά και ανοίξτε τη σαμπάνια προσεκτικά, ώστε να μην χυθεί.
Όσον αφορά τα ποτήρια, τα ποτήρια του λευκού κρασιού είναι ιδανικά. Αν έχετε να βγάλετε τις κούπες της μαμάς σας, τώρα είναι η ώρα, καθώς είναι και πάλι στη μόδα. Δεν χρειάζεται να στρώσετε τραπέζι ή να μαγειρέψετε πολύπλοκα πιάτα. Μπορείτε να προσφέρετε πράσινες ελιές, αμύγδαλα, μικρούς κύβους γραβιέρας και σάντουιτς με σολομό ή κοτόπουλο, καθώς και μικρά ταρτάκια φρούτων χωρίς κρέμες. Αποφύγετε το χαβιάρι, καθώς προτιμά τις στιβαρές βότκες από τις φυσαλίδες.
Προτείνω μερικές σαμπάνιες για το πάρτι σας:
– Deutz, Champagne Brut Classic, White
– P. Gimonnet et Fils, Oger, Grand Cru, Blanc de Blancs, Brut, NV
– Billecart Salmon Brut Reserve
– Gosset Brut Grande Reserve
Πηγή: kathimerini.gr