Ο Διοικητής της B-otherside Records, Δημήτρης Βασιλειάδης, σημειώνει ότι ήταν δύσκολη η επανέκδοση του δίσκου, καθώς οι μήτρες είχαν χαθεί και οι μπομπίνες του είχαν υποστεί ζημιές από φωτιά. Παρά τη δυσκολία, το άλμπουμ παραμένει περιζήτητο και οι σκέψεις του Βασιλειάδη επιβεβαιώνουν ότι μια κόπια από το ’67 μπορεί να κερδίσει υψηλές τιμές στην αγορά. «Καταφέραμε να εντοπίσουμε πέντε κόπιες στην Ελλάδα», αναφέρει.
Η δημιουργία του δίσκου οφείλεται σε τρεις σημαντικούς παράγοντες: τη φιλία του Πλέσσα με τον Κάρολο Φιξ, την υποστήριξη της εταιρείας Pan-Vox και τη συνεργασία του με τον ζωγράφο και σκηνογράφο Βασίλη Φωτόπουλο, ο οποίος δημιούργησε το εξώφυλλο. Ο Πλέσσας καθοδήγησε το συγκρότημα Orbiters, όπου έπαιζε τα αγαπημένα του πλήκτρα Philicorda.
Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, βασικός συνεργάτης του Πλέσσα, έχει δηλώσει ότι ο συνθέτης είχε την ικανότητα να απορροφά μελωδίες γρήγορα και να τις επεξεργάζεται. Η προσπάθεια του Πλέσσα να πειραματιστεί με τα δημοτικά τραγούδια και να τα συνδυάσει με μοντέρνα στοιχεία καταδεικνύει τη δημιουργική του τόλμη.
Η κηδεία του Μίμη Πλέσσα θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 3 μ.μ. στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών. Πηγή: kathimerini.gr