Τα πιο παλαιωμένα τυριά, όπως η γραβιέρα 12 μηνών και πάνω, ταιριάζουν άψογα με τα βαρελάτα ερυθρά κρασιά, συμπεριλαμβανομένου του αναγνωρίσιμου κρητικού blend Κοτσιφάλι-Syrah και ενός 100% Μανδηλάρι. Ιδιαίτερα, το αφρώδες Ρωμέικο ή ένα Βιδιανό με μπουρμπουλήθρες μπορεί να συνοδεύσουν νόστιμα πιάτα, όπως στάκα με αυγά ή κρεμώδες, υπόξινο ξύγαλο που απλώνεται σε μια φέτα χωριάτικου ψωμιού.
Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι για τη δημιουργία μιας αρμονικής γευστικής εμπειρίας, το τυρί και το κρασί πρέπει να έχουν παρόμοια ένταση. Αν επιθυμείτε να εξερευνήσετε μια πιο φανταστική γευστική αντίθεση, μπορείτε να σερβίρετε πιο funky τυριά, όπως το τουλουμοτύρι ή ένα σπιτικό τυροζουλάκι, με ένα επιδόρπιο κρασί.
Πηγή: kathimerini.gr