Ψάρι με Μαραθόριζα και Πορτοκάλι Μια Εκπληκτική Συνταγή για Γεύμα
Γλώσσα, μπακαλιάρος, καπόνι, σφυρίδα και συναγρίδα είναι μερικά από τα ψάρια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην παρακάτω συνταγή. Η προσθήκη μαραθόριζας και πορτοκαλιού θα δώσει μια ιδιαίτερη αρωματική διάσταση στο πιάτο.

Για την προετοιμασία χρειαζόμαστε 10 λεπτά, ενώ ο χρόνος μαγειρέματος είναι 25 λεπτά, κάνοντάς το συνολικά 35 λεπτά. Τα υλικά που θα χρειαστούμε για 4 μερίδες είναι:

– 4 φέτες ψαριού πάχους 1 εκ. (όποιο ψάρι προτιμάμε)
– 800 γρ. μαραθόριζα (φινόκιο), κομμένη σε μέτριες φέτες
– ξύσμα από 1 πορτοκάλι
– 100 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
– 1 κουτ. σούπας απαλή μουστάρδα
– 120 ml ελαιόλαδο
– αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (αέρας). Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε 60 ml ελαιόλαδο με τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και τη μουστάρδα. Προσθέτουμε το ψάρι και το ανακατεύουμε ώστε να καλυφθεί καλά με την μαρινάδα.

Σε ένα αντικολλητικό ταψί, τοποθετούμε τις ροδέλες της μαραθόριζας για να καλύψουμε τον πάτο, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.

Αφού βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο, τοποθετούμε τις φέτες ψαριού πάνω από τη μαραθόριζα χωρίς να τις σκουπίσουμε από τη μαρινάδα. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 2 κουταλιές σούπας από τη μαρινάδα. Πετάμε την υπόλοιπη μαρινάδα που απέμεινε. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να είναι έτοιμο και το ψάρι.

Μπορούμε να συνοδεύσουμε το πιάτο με πατατοσαλάτα, άνηθο και κάππαρη. Για το ποτό, προτείνεται μια ροζέ ρετσίνα ή ένα ροζέ Ξινόμαυρο.

Πηγή: kathimerini.gr