Η κ. Μπόζη μας είχε περιγράψει τη χαρακτηριστική απλότητα και ταυτόχρονα την κοπιώδη διαδικασία παρασκευής του. «Χρειάζεται ένας για να κρατάει τον τέντζερε κι άλλος ένας να ανακατεύει με το ξύλινο γουδοχέρι», είχε τονίσει, αποτυπώνοντας έτσι την ομαδική προσπάθεια που απαιτεί η προετοιμασία αυτού του γλυκού. Το παραδοσιακό αυτό γλυκό ετοιμάζεται κυρίως για τον Άγιο Δημήτριο (26/10) και έχει την ικανότητα να διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Έτσι, ένα ζεστό απόγευμα του Σεπτεμβρίου βρεθήκαμε στο σπίτι της κ. Μπόζη, έτοιμοι να μάθουμε τα μυστικά της παρασκευής του φημισμένου πολίτικου γλυκού, απολαμβάνοντας την εμπειρία της συνεργασίας και της παράδοσης.
Πηγή: kathimerini.gr