Για την προετοιμασία, θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:
– 150 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
– 150 ml ελαιόλαδο
– 1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
– 1 κουτ. γλυκού τριμμένη ξερή ρίγανη
– 1 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο
– 1/2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
– 2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, ψιλοκομμένες
– 500 γρ. φέτα της επιλογής σας
– 150 γρ. μανούρι
Η διαδικασία είναι απλή: Στον πολυκόφτη, προσθέστε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, τη ρίγανη, το μπούκοβο, τον πελτέ ντομάτας και τις πιπεριές Φλωρίνης. Χτυπήστε τα υλικά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια, μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και τρίψτε χονδρομελευτα τη φέτα και το μανούρι από πάνω. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά, συνολικά: 15 λεπτά.
Πηγή: kathimerini.gr