Εκλεκτό Κατσικάκι στη Λαδόκολλα με Ντόπια Λαχανικά και Τυρί από την Αστυπάλαια

Ο Δημήτρης Καρατζάς, μάγειρας και υπεύθυνος της κουζίνας στο γαστροκαφενείο «Ναυαγός» στην Αστυπάλαια, προτείνει μια νόστιμη συνταγή με ντόπια υλικά, όπως τα άγρια κατσικάκια και το κατσικίσιο τυρί. Το πιάτο αποτελεί μια αναβαθμισμένη εκδοχή του παραδοσιακού κλέφτικου.

30′ προετοιμασία, 3 ώρες ψήσιμο, Σύνολο: 3 ώρες και 30′

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε καλά τα κομμάτια του κρέατος με χαρτί κουζίνας, για να απομακρύνουμε τυχόν θραύσματα οστού.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και κάνουμε 2 βαθιές τομές σε κάθε κομμάτι, τοποθετώντας σκόρδο σε κάθε τομή.
  3. Δημιουργούμε 4 διπλά φύλλα λαδόκολλας, τοποθετώντας στο κέντρο τους τα κομμάτια του κατσικιού, τις ντομάτες, τις πατάτες και τα κρεμμύδια.
  4. Προσθέτουμε από 100 γρ. τυρί και 4 κλωνάρια θυμάρι σε κάθε πακέτο.
  5. Αλατοπιπερώνουμε, και μοιράζουμε κρασί και ελαιόλαδο.
  6. Κλείνουμε σφιχτά τα φύλλα λαδόκολλας σε πουγκί, δένουμε αν χρειαστεί με σπάγκο.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170-180°C και τοποθετούμε τα πουγκιά σε ταψί.
  8. Ψήνουμε για περίπου 3 ώρες, μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και να ξεκολλά εύκολα από το κόκαλο.

Πηγή: kathimerini.gr