Εύκολη Συνταγή για Κρεμμυδόψωμο με Ντοματίνια και Μυρωδικά

30′ προετοιμασία
50′ ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 20′

Υλικά

Μερίδες: για μια μεγάλη λαγάνα
 400 γρ. αλεύρι σταρένιο, δυνατό, για ψωμί και ζύμες
 100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
 8 γρ. ξηρή μαγιά (1 φακελάκι)
 1 κουτ. γλυκού αλάτι
 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη περίπου
 350 ml χλιαρό νερό
 40 ml ελαιόλαδο
 1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
Για την επικάλυψη
 2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές φέτες (για τα πέταλα)
 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση ή σε στρογγυλές φέτες (για τα πέταλα)
 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια (τα πράσινα φύλλα για κλωνάρια)
 ολόκληρα φύλλα βασιλικού (για τα φύλλα)
 5-6 μαύρες ελιές, χωρίς το κουκούτσι, χοντροκομμένες (για στήμονες και πέταλα)
 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Πηγή: kathimerini.gr