30′ προετοιμασία
50′ ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 20′
Υλικά
Μερίδες: για μια μεγάλη λαγάνα
400 γρ. αλεύρι σταρένιο, δυνατό, για ψωμί και ζύμες
100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
8 γρ. ξηρή μαγιά (1 φακελάκι)
1 κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη περίπου
350 ml χλιαρό νερό
40 ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
Για την επικάλυψη
2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές φέτες (για τα πέταλα)
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση ή σε στρογγυλές φέτες (για τα πέταλα)
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια (τα πράσινα φύλλα για κλωνάρια)
ολόκληρα φύλλα βασιλικού (για τα φύλλα)
5-6 μαύρες ελιές, χωρίς το κουκούτσι, χοντροκομμένες (για στήμονες και πέταλα)
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Πηγή: kathimerini.gr