Ξεκινάμε ξετυλίγοντας το πρώτο φύλλο σφολιάτας και το τοποθετούμε πάνω σε μια λαδόκολλα. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε 100 γρ. πελτέ ντομάτας, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 ½ κουταλιά σούπας ελαιόλαδο. Αλείφουμε τη μισή επιφάνεια του φύλλου με το μείγμα και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη. Σκορπίζουμε το τριμμένο τυρί της προτίμησής μας και διπλώνουμε το φύλλο ώστε η ακάλυπτη πλευρά να καλύψει τα υλικά.
Αφήνουμε την αραίωση στο φύλλο και προχωράμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Τοποθετούμε φέτες τυριού του τοστ, overlapped, και από πάνω τις φέτες σαλάμι. Στη συνέχεια, σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σφολιάτα όπως κάναμε προηγουμένως και κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
Τοποθετούμε τα σφολιατάκια σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα, αλείφουμε την επιφάνεια με 1 ελαφρώς χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με λευκό και μαύρο σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Η συνολική διαδικασία απαιτεί μόλις 15 λεπτά προετοιμασίας και 20 λεπτά ψήσιμο, προσφέροντας ένα νόστιμο αποτέλεσμα σε χρόνο μηδέν.
Πηγή: kathimerini.gr