Εκτός από τη γενική κατάταξη, η ομάδα κέρδισε όλα τα επιμέρους βραβεία του διαγωνισμού, όπως το βραβείο για τα καλύτερα γραπτά υπομνήματα και το βραβείο για τον καλύτερο αγορητή, το οποίο απονεμήθηκε στην τριτοετή φοιτήτρια Χρυσή Βορλόου. Ιδιαίτερο γεγονός αποτέλεσε το ότι ήταν η πρώτη φορά που όλα τα βραβεία δόθηκαν σε μία και μόνη ομάδα.
Στην παγκόσμια διοργάνωση, η ομάδα των Αθηνών βρέθηκε απέναντι σε σπουδαστές από πάνω από 70 πανεπιστήμια διεθνώς. Τα μέλη της ελληνικής ομάδας περιλάμβαναν τον τεταρτοετή Ευάγγελο Γαζή και την τριτοετή Ρεγγίνα Κουρτίδη, υπό την επίβλεψη του αναπληρωτή καθηγητή Γεώργιου Κυριακόπουλου, ο οποίος είχε τη στήριξη του ασκούμενου δικηγόρου Γιώργου Χατζηχαραλάμπους και της προπτυχιακής φοιτήτριας Βέρας Παλιαλέξη, πρώην μελών της ομάδας του 2022.
«Από την πρώτη στιγμή που παρακολούθησα το μάθημα Διεθνούς Δικαίου γοητεύτηκα. Ο τομέας του Δικαίου του Διαστήματος είναι εξειδικευμένος και πολύ ενδιαφέρον», δήλωσε η Χρυσή Βορλόου. Εξήγησε ότι η συμμετοχή σε διεθνείς διαγωνισμούς εικονικής δίκης προσφέρει πολύτιμη εμπειρία, πειθαρχία και κατανόηση της νομικής διαδικασίας.
Η ανάπτυξη του Δικαίου του Διαστήματος χρονολογείται από τη δεκαετία του ’60, όταν οι ΗΠΑ και η Σοβιετική Ένωση ανταγωνίζονταν στο διαστημικό τομέα. Σήμερα, η ύπαρξη χιλιάδων δορυφόρων γύρω από τη Γη επιτείνει τη σημασία των νομικών πλαισίων που διέπουν τις διαστημικές δραστηριότητες, καθώς παρέχουν κρίσιμες πληροφορίες για κοινούς τομείς όπως η χαρτογράφηση και οι τηλεπικοινωνίες.
Η αποδοχή και οι διακρίσεις της ομάδας της Νομικής Σχολής Αθηνών υποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που προσφέρεται και ταλαντούχους φοιτητές. Οι διαγωνιζόμενοι αξιολογούνται από δικαστές του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, καθιστώντας το διαγωνισμό εξαιρετικά απαιτητικό και πολύτιμο για την ακαδημαϊκή τους εξέλιξη.
Πηγή: kathimerini.gr